• Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
  • Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt

Flubenol 5%

Flubenol 5% dosering en toepassing.

1) Flubenol 5% is toepasbaar bij het bestrijden van wormen, slakken en parasieten en hydra met uitzondering van bloedzuigwormen.

2) De eerste stap voor de behandeling is het verwijderen van alle slakken en zichtbare planaria of andere wormen. Indien je dit niet doet is een massale sterfte in je aquarium slecht voor de waterkwaliteit.Wanneer planaria sterft scheid deze een stofje uit wat een negatief (dodelijk) effect kan hebben op zwake garnalen of zelfs je hele bak kan uitroeien. Verwijder actief kool uit het filter. Actief kool haalt de werkzame stof uit de oplossing.

3) De dosering tegen planaria in het aquarium is 1 gram flubenol 5% (de werkzame stof) per 100 ml water. Een hogere concentratie is niet erg, want het heeft geen schadelijke gevolgen voor vissen, kreeften en garnalen.

4) Fubenol 5% lost niet goed op in water en het beste is om het in lauw / warm water op te lossen. Zorg dat de oplossing in een afgesloten verpakking zit. Zodat je het op de juiste wijze kan bewaren.

5) Vervolgens giet je het opgeloste flubenol in het aquarium en verdeelt het door de hele bak. Houd hier 1 ml dosering per 5 ltr aquariumwater aan. Planaria zit voornamelijk in de bodem, Woel de bodem op een rustige wijze om met bijvoorbeeld een vork. Zodat de oplossing de planaria goed kan bereiken.

6) Tijdens de behandeling moet de bak belucht worden. Dit kan middels een bruissteentje en een luchtpompje of een difusor die je op je pomp of filter kan aansluiten.

7) Het is mogelijk om na 5 dagen weer een eerste waterwissel te doen. Ongeveer 25 tot 50% is mogelijk. Mocht er voor die tijd enige problemen ontstaan door ontbinding van dode dieren is het raadzaam om al eerder een wat kleinere waterwissel uit te voeren.

Na de waterwissel volgt er een tweede behandeling zoals is omschreven.

8) Herhaal punt 6 wederom na 5 dagen.

9) Flubenol 5% heeft helaas geen effect op de eiren van planaria. Raadzaam is om de behandeling na 2 tot 3 weken nogmaals te doen.

10) Belangrijk: Planaria kan zich gaan huisvesten in de huizen van slakken of sterker nog. Ze kunnen hun eieren erin afzetten. Het is raadzaam om geen slakken over te zetten naar een ander aquarium. Anders zijn deze bakken ook besmet.

SPECIALE VOORZORGSMAATREGELEN BIJ BEWAREN

Bewaar tussen 15°C en 30°C

Buiten bereik van kinderen bewaren.