• Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
  • Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
Tijdelijke aanduiding voor productafbeelding

Glasgarten Liqiud Humin+

€ 12,50

Op voorraad

Beschrijving

GlasGarten Liquid Humin + voegt belangrijke humus- en fulvinezuren toe aan het aquariumwater en creëert zo soortspecifieke omstandigheden voor uw aquariumbewoners. Humusstoffen zijn in vrijwel elke natuurlijke rivier / beek aanwezig en komen in hoge concentraties voor, met name in leefgebieden van siergarnalen en siervissen.

Humusstoffen bevorderen de vitaliteit, schitterende kleuren en welzijn, stimuleren de voortplanting, verhogen de overlevingskans van het nageslacht en zorgen voor een gezonde groei. Ze versterken het immuunsysteem van de aquariumbewoners en verbeteren de aquariumbiologie. Ze verminderen de algengroei, remmen schadelijke kiemen, binden verontreinigende stoffen en werken preventief tegen ziekten en schimmelaanvallen. Bovendien stabiliseren humusstoffen de pH-waarde en beschermen zo tegen een gevaarlijke pH-daling.

Humusstoffen mogen in geen enkel aquarium ontbreken. Hun positieve eigenschappen zijn bewezen door recent wetenschappelijk onderzoek en aangezien ze afwezig zijn in leidingwater, osmosewater, enz., Moeten we ze toevoegen. Humusstoffen dragen bij aan het dierenwelzijn, ze komen in bijna elke habitat voor en zijn erg belangrijk voor de gezondheid van de dieren en hun immuunsysteem. De organismen hebben zich hieraan aangepast en zelfs in lage concentraties die het water nauwelijks zichtbaar verkleuren, brengen humusstoffen hun positieve eigenschappen in gebruik.

Bij wetenschappelijke experimenten met kreeftachtigen (watervlooien) waren zelfs de kleinste en onzichtbare concentraties van humusstoffen voldoende om de dieren zich comfortabeler te laten voelen en een betere voortplanting te laten zien. Wij gebruiken in onze kweekfaciliteit al een aantal jaren humusstoffen en hebben dit bij onze garnalen precies kunnen bepalen, daarom ondersteunen wij de aanbeveling om regelmatig humusstoffen in het aquarium toe te voegen.

Verdere wetenschappelijke studies bevestigen de positieve eigenschappen van humusstoffen en bijvoorbeeld professor Dr. Christian Steinberg (leerstoel Aquatische Ecologie aan de Humboldt Universiteit in Berlijn), die zich intensief met humusstoffen bezighield, beschouwt ze zelfs als onmisbaar in een aquarium. Als voorheen in de klassieke ecologische literatuur werd aangenomen dat humusstoffen alleen een indirecte invloed hebben op dieren, is nu aangetoond dat humusstoffen een directe invloed hebben op organismen en zelfs vitaal zijn, aldus professor dr. Christian Steinberg.

Dosering voor normale verzorging
Wekelijks ca. 3 - 7 ml per 100 liter water

Dosering bij problemen , voor quarantainebad of voor zwartwaterliefhebbers
Wekelijks ca. 10 - 20 ml tot 100 liter

waterinhoud en bereik met gemiddelde onderhoudsdosering
100 ml voor ca. 2.000 liter aquariumwater
250 ml voor ca. 5.000 liter aquariumwater
1 liter voor ca. 20.000 liter aquariumwater
5 liter voor ca. 100.000 liter aquariumwaterPast niet door de brievenbus.