• Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
  • Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
Glasgarten Shrimp fit 35 gram

Glasgarten Shrimp fit 35 gram

€ 8,95

Op voorraad
Levertijd: 1 dag(en)

Beschrijving

Aanvullend voer voor garnalen - ShrimpFit van GlasGarten is een speciale voer- en immuunversterker voor de snelle activering van het immuunsysteem. ShrimpFit verbetert het immuunsysteem en voorziet uw garnalen van voedingswaarde belangrijke actieve ingrediënten zoals bèta-glucanen, mannan oligosacchariden, mineralen en chitine.


Garnalen hebben alleen een aangeboren, zogenaamd primitief immuunsysteem. Dit betekent dat het in de loop van de tijd niet kan "leren" en zich keer op keer moet verdedigen tegen dezelfde "aanvallers". Als een infectie met een bepaalde vijand voorbij is, kan deze opnieuw aanvallen, het immuunsysteem van de garnaal herkent deze niet en het gevecht begint opnieuw.


De meest voorkomende bacteriële infecties bij garnalen in aquaria worden veroorzaakt door niet-pathogene bacteriën, wat betekent dat het geen pathogene bacteriën zijn, maar normale bacteriën die in elk aquarium en elk levend wezen leven. Helaas kunnen deze ook snel tot een probleem leiden, namelijk als het immuunsysteem verzwakt is en / of niet snel actief wordt. Een slaperige 'schildwacht' of een trage 'gevechtskracht' kan cruciaal zijn voor een gevecht.


Als je bijvoorbeeld nieuwe garnalen / slakken / vissen in een aquarium plaatst dat al garnalen bevat, dan worden er vaak geen "ziekten" overgedragen, maar gewoon normale bacteriestammen, die misschien niet bekend zijn bij de garnalen die al in het aquarium leven. Op deze manier kunnen de nieuwe bacteriën zich snel in de garnalen nestelen, zich snel vermenigvuldigen en, als het immuunsysteem niet geschikt genoeg is voor ons, helaas vaak tot de dood leiden ...


Kortom, zonder immuunsysteem is een garnaal gewoon een stukje vlees dat bacteriën willen afbreken. Alleen het immuunsysteem voorkomt dit, daarom is het zo belangrijk om het immuunsysteem van de garnaal te versterken zodat het optimaal kan afweren en de garnaal gezond kan houden. Dat alleen is zijn taak om sneller en sterker te zijn dan tegenstanders kunnen verspreiden. ShrimpFit ondersteunt het bij deze taak, de ingrediënten werken op verschillende manieren als immuunversterkers.

Voordelen van GlasGarten ShrimpFit
• Hoge bindkracht en inactivering van gifstoffen (gifstoffen)
• Activering en vermenigvuldiging van afweerfagocyten
• Vorming van een beschermende vlam op het darmslijmvlies


Beta glucan beta-1,3-1,6-glucanen zijn structuren die het immuunsysteem herkent als quasi-ziekteverwekkers. Zonder pathogeen te zijn, activeren ze immuunactivering, maar veroorzaken ze geen symptomen van de ziekte. Zo wordt het immuunsysteem fit gemaakt.
Bètaglucanen worden herkend door speciale receptoren van fagocyten (macrofagen) en worden onmiddellijk geabsorbeerd. Dientengevolge activeren de fagocyten de vorming van extra cellen voor de immuunafweer, die het lichaam vervolgens effectief kunnen beschermen tegen nieuwe pathogenen in het bloed en het lymfestelsel en de reactietijd voor een verdediging kunnen verkorten.


Als oplosbare vezels in het gebruikte gisthydrolysaat fermenteert de darmflora de bètaglucanen tot vetzuren met een korte keten zoals acetaat, butyraat en propionaat. Vetzuren met een korte keten zijn belangrijke regulatoren voor een gezonde stofwisseling, butyraat is de belangrijkste energiebron voor de darmslijmvliescellen en werkt ontstekingsremmend.


Mannan-oligosacchariden
Mannan-oligosacchariden bevorderen de probiotische bacteriën bij de dieren en een positieve samenstelling van de darmflora door hun prebiotische effect.


Mineralen en chitine
De mineralen en chitine die erin zitten, ondersteunen de opbouw van het exoskelet en gaan vervellingsproblemen tegen. Elke rui is een grote kracht voor het garnalenorganisme en vooral in deze periode, wanneer alle krachten zich op de rui concentreren, is de garnaal verzwakt en gemakkelijk aan te vallen. Onnodig lange rui-fasen brengen de garnaal extra onder druk, wat het immuunsysteem verlaagt. Daarom is het zo belangrijk dat het ruien soepel en snel verloopt.

Voeradvies (elk ca. 100 liter)


Eerste hulp
Bij eerste hulp (onmiddellijke hulp) kan zo nodig grote schade worden voorkomen, omdat het immuunsysteem van de nog niet aangetaste of reeds besmette garnalen sneller en intensiever wordt geactiveerd. Tegelijkertijd worden gifstoffen door GlasGarten ShrimpFit gebonden en uit de darm afgevoerd .

• onmiddellijk
1 volle maatlepel • na 2 dagen weer 1 volle maatlepel


Preventief en regelmatig voeden
Preventief en regelmatig gevoerd, ShrimpFit vormt een beschermende film in het darmslijmvlies en verhoogt de alertheid van het immuunsysteem, zodat als een sterke immuunafweer nodig is, de indringers sneller en effectiever kunnen worden bestreden.

• Bij normale bezettingsdichtheid: 1/2 maatlepel tweemaal per week
• Bij hoge bezettingsdichtheid: 1 volle maatlepel tweemaal per week

Let op : 1 volle maatlepel komt overeen met ca. 0,7 g.

We raden u aan een paar uur voor en na het voeren van GlasGarten ShrimpFit geen ander voer te geven om het meeste uit de effecten van Betaglucan te halen.
Overdosering of veelvuldig voeren wordt niet aanbevolen omdat de ingrediënten van ShrimpFit meerdere dagen meegaan .

Samenstelling van
biergisthydrolysaat (rijk aan biologisch beschikbare bètaglucanen, mannanoligosacchariden (MOS) en chitine), mineralen,

analytische componenten,
ruw eiwit 22,5%, ruw vet 5%, ruwe celstof 0,3%, ruwe as 4,5%

GlasGarten ShrimpFit is verkrijgbaar in een hersluitbare 35g schroefbus.
In elk blikje zit ook een maatlepel.