• Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
  • Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
Glasgarten Sulawesi Mirneral 7.5 (Salty Shrimp)

Glasgarten Sulawesi Mirneral 7.5 (Salty Shrimp)

Levertijd: 1 dag(en)

Beschrijving

Sulawesi Mineral 7.5 is de gemakkelijk oplosbare versie van het Sulawesi Mineral-assortiment met een pH-waarde van ongeveer 7,5 en dient om osmosewater, regenwater, volledig gedeïoniseerd water enz. Te verharden. Het bevat alle belangrijke Mineralen en sporenelementen voor gezondheid, welzijn en rijke kleuren van de bekende garnalensoort uit deze regio en wordt met succes gebruikt door kwekers, zoals kardinaalgarnalen (Caridina dennerli). Het bevordert de microbiële regeneratie in biofiltersubstraten. Het risico op gevaarlijke ziektekiemen wordt ook verminderd door het bevorderen van antagonistische (tegenwerkende) microflora. Verhoogt de carbonaathardheid en totale hardheid in de verhouding KH / GH = 0,42 / 1,0


Opmerking:
aangezien er nog steeds problemen zijn, vooral met de zeer gevoelige garnalen uit het Towuti-meer (bijv. De Harlequin-garnaal - Caridina woltereckae of roodgestreepte garnalen - Caridina striata), zijn we na 2008 voor het laatst op reis geweest naar de meren om de meer precieze te vinden Onderzoek de levensomstandigheden ter plaatse en laat watermonsters analyseren.
De resultaten van de wateranalyses toonden fundamentele verschillen in de waterchemie van de meren van het Malili-systeem in vergelijking met bekende meerwatertypen, zodat we de minerale constellatie hier volledig opnieuw moesten samenstellen; hieruit is de Sulawesi Mineral 8.5 ontstaan.

De minder gevoelige Sulawesi garnalen zoals de kardinaalgarnaal (Caridina dennerli) zijn gemakkelijk te bewaren en te trekken met Sulawesi Mineral 7.5 en Sulawesi Mineral 8.5. Met de zeer gevoelige garnalensoort hopen we op beter succes op lange termijn met Sulawesi Mineral 8.5, die bijna identiek gemodelleerd is naar de waterchemie van de Towutisee.


Gebruiksaanwijzing:
Roer het Sulawesi zout Sulawesi Mineral 7.5 in het water buiten het aquarium. Het lost in enkele seconden bijna volledig op, waarna het water klaar is voor gebruik. Een temperatuuraanpassing aan het aquariumwater wordt aanbevolen. Aan het aquarium moeten onopgeloste deeltjes worden toegevoegd. Sluit het blik na elk gebruik.


Dosering:
Verhard osmosewater, regenwater, volledig gedemineraliseerd water etc. met Sulawesi Mineral 7,5 tot ca. 6 ° dH en / of een geleidbaarheid van ca. 270 +/- 40 µS (microsiemens), dit komt overeen met een licht volle maatlepel (ca. 3,5 g) tot 15 liter water. Maatlepel wordt meegeleverd.

Inhoud:
110 g (voldoende voor ca. 470 l) - 250 g (voldoende voor ca. 1070 l)
maatlepels met het
hersluitbare schroefblik