• Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
  • Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
Glasgarten Sulawesi Mirneral 8.5 (Salty Shrimp)

Glasgarten Sulawesi Mirneral 8.5 (Salty Shrimp)

€ 19,90


Beschrijving

Sulawesi Mineral 8.5 is ontwikkeld volgens wetenschappelijke analyse van de meren van het Maliliseen-systeem op Sulawesi en wordt gebruikt om osmosewater, regenwater, volledig gedeïoniseerd water enz. Te verharden. Het lost alleen op in water met een kleine inspanning, je kunt het bereiken een bijna identieke watersamenstelling als gevonden in Towuti Lake, met een navenant hoge pH-waarde van ongeveer 8,5, wat de bacteriële belasting vermindert.

Sulawesi Mineral 8.5 bevat alle belangrijke mineralen en sporenelementen voor gezondheid, welzijn en kleur van de beroemde garnalensoort uit deze regio. Het bevordert de microbiële regeneratie in biofiltersubstraten. De kans op gevaarlijke ziektekiemen wordt ook verkleind door het bevorderen van antagonistische (tegenwerkende) microflora. Verhoogt de carbonaathardheid en totale hardheid in de verhouding KH / GH = 0,78 / 1,0.


Opmerking
Aangezien er nog steeds problemen zijn, vooral met de zeer gevoelige garnalen uit Towutisee (bijv. De Harlequin-garnaal - Caridina woltereckae of roodgestreepte garnalen - Caridina striata), zijn we na 2008 in 2011 voor het laatst op reis gegaan naar de meren om de preciezere leefomstandigheden te achterhalen ter plaatse te onderzoeken en watermonsters te laten analyseren.
De resultaten van de wateranalyses toonden fundamentele verschillen in de waterchemie van de meren van het Malili-systeem in vergelijking met bekende meerwatertypen, zodat we de minerale constellatie hier volledig opnieuw moesten samenstellen; hieruit is de Sulawesi Mineral 8.5 ontstaan.

De minder gevoelige Sulawesi garnalen zoals de kardinaalgarnaal (Caridina dennerli) zijn gemakkelijk te bewaren en te trekken met Sulawesi Mineral 7.5 en Sulawesi Mineral 8.5. Met de zeer gevoelige garnalensoort hopen we op beter succes op lange termijn met Sulawesi Mineral 8.5, die bijna identiek gemodelleerd is naar de waterchemie van de Towutisee.


Gebruiksaanwijzing (let op het toevoegen 8.5 is anders dan 7.5)
Roer Sulawesi Mineral 8.5 buiten het aquarium in water. Het lost alleen op door toevoeging van CO2 over een paar dagen. Met een normale hoeveelheid CO2 (één bel per seconde) lost het zout in ongeveer 3-4 dagen volledig op. Na het toevoegen van CO2 moet het water vervolgens minimaal 3 uur met een beluchter worden belucht om de CO2 weer af te voeren. Het water is dan klaar voor gebruik. Een temperatuuraanpassing aan het aquariumwater wordt aanbevolen. Aan het aquarium moeten onopgeloste deeltjes worden toegevoegd. Sluit het blik na elk gebruik.


Dosering
Verhard osmosewater, regenwater, gedemineraliseerd water enz. Met Sulawesi Mineral 8,5 tot ca. 7 ° dH en conductantie ca. 220 +/- 40 µS (microsiemens), dit komt ongeveer overeen met een afgestreken maatlepel (ca. 3 g) 20 liter water. Maatlepel wordt meegeleverd.


Inhoud:
110 g (voldoende voor ca. 733 l)
maatschepjes met
hersluitbare schroefbus