• Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
  • Goede zorg
  • Ook voor alleen informatie
  • Vriendelijkheid
  • Kwaliteit
  • Betrouwbaar verpakt
Mironekuton Mineral poeder 150 gram (Lees goed de beschrijving)

Mironekuton Mineral poeder 150 gram (Lees goed de beschrijving)

€ 12,95

Op voorraad
Levertijd: 1 dag(en)

Beschrijving

Mironekuton is een origineel Japans en 100% natuurlijk mineraalpoeder zonder andere toevoegingen. Vanwege het grote aantal positieve eigenschappen is het erg populair bij Japanse garnalenkwekers en plantenaquaria, vooral bij gebruik van aarde, omdat het de belangrijke microbiologie (bacteriën, bijbehorende fauna) aanzienlijk verbetert.

Al tijdens de inloopfase van het aquarium wordt Mironekuton gebruikt als mineraal additief en waterverbeteraar en ondersteunt het vanaf het begin de ontwikkeling van de belangrijke micro-organismen in het filter en substraat. Bij de verdere werking zorgt Mironekuton voor de minerale toevoer van de bewoners en nuttige helpers in het aquarium door constante afgifte van mineralen.

Mironekuton heeft ook een stabiliserende pH-waarde en voorkomt zo gevaarlijke pH-dalingen. Het ondersteunt de totale hardheid (gH), verbetert de waterkwaliteit, het ionenuitwisselingsvermogen, de plantengroei evenals hun wortelvorming, de fotosynthese en het vrijkomen van zuurstof. Het absorbeert verontreinigende stoffen, zorgt voor kristalhelder water en verwijdert onaangename geuren.

In Japan wordt de poedervorm van Mironekuton gemengd met het substraat als bodemadditief wanneer het aquarium wordt opgezet. Om dit te doen, vult u het bassin met een laag substraat en strooit u er een licht ondoorzichtige laag Mironekuton bovenop en bedekt u deze met de rest van het substraat. Na het opzetten en vullen met water, strooi wat Mironekuton op het wateroppervlak zodat het gelijkmatig wordt verdeeld wanneer het zinkt.

Dosering in het aquarium
Elke 3-4 dagen een mespunt (ca. 0,4 g) in 10 liter water.

Mironekuton mineraalpoeder dient ook als voedingssupplement voor fokkers bij de productie van hun eigen voer en wordt in de voermassa gemengd. Het wordt ook gebruikt voor de re-mineralisatie van osmosewater, gedemineraliseerd en gedeeltelijk gedemineraliseerd water en gelijktijdige behandeling (reiniging van verontreinigende stoffen) van regenwater.

Opmerking
Mironekuton heeft een pH van 7,4. Met zacht aanvankelijk water en hoogDosering verhoogt de pH-waarde en de totale hardheid (gH), evenals een lichte verhoging van de carbonaathardheid (kH). Deze eigenschappen zijn belangrijk voor stabiele watercondities en een goed uitgebalanceerde bacteriële flora in het aquarium. De langzame en continue afgifte van mineralen kan worden gemeten met in de handel verkrijgbare watertesten en biedt een groot voordeel ten opzichte van kunstmatige en / of snel oplossende minerale preparaten.

Voorbeeld
50 g mironekuton tot 10 liter osmosewater verhoogt de waterwaarden na 24 tot 48 uur door re-mineralisatie tot ongeveer GH 4, kH 1-2, pH 7,4, geleiding 75 µS.
(Natuurlijk product, afwijkingen mogelijk)